Tuesday, 8 August 2017

UNTUK SI PATAH SEMANGAT ;)

Assalamualaikum sweetheart.. ;)
This is really.. really berhabuk..
i think dah lama sangat saya tak buka blog ni.. (wif serious face)
yupp.. im too busy with my life.. hahaha yes.. n of course.. i dont know what to say.. but this is the reality its 2017!!!!! (gimme five) i didnt realize that im gettin old year by year.. 21 y/o.. not to young, not too old just so/so.. 
yassss! i admit.. banyak sangat berlaku dalam hidup saya sepanjang 21 tahun ni. Dari berhingus ke dewasa.. dari dewasa ke matang. Inilah kehidupan sayang semakin tua diri kamu semakin banyak pengalaman dan pengajaran. Kadang2 kamu terjatuh, tapi please bangkit dan terus berjalan. Yunk.. hidup ni bukan nak menghambakan diri dengan benda tak baik.. Balik semula kepada basic. Tujuan utama kamu sebagai seorang manusia (acah je ni).. nope serious! please buka fikiran luas2.. memang saya akui ini lah masa nak bercinta, spend time dengan kawan n setiap saat tu nak diisi dengan macam2 perkara. Please dont let this opportunity pass by. 

Cuba fikir sejenak. Kamu dah besar dah ada tanggungjawab untuk dipikul. Tanggungjawab itu adalah dalam diri kamu sendiri. Tanggungjawab kamu sebagai seorang hamba Allah. Ingat yunk.. happy macam mana pun, sedih , kecewa n merana sekalipun. Please ingat Allah sedang menguji kamu. (acah ustazah pula yaa) tidak ini hanya lah sekadar nasihat dari seorang hamba Allah yang tak terlepas dari membuat dosa dan kesalahan. Mengingatkan antara satu sama lain itupun tanggungjawab! Mana tahu tengah syok baca blog saya ni Allah jentik hati kamu tu nak berubah ke arah lebih baik.. bukan saya cakap.. tapi ingat.. Kalau Allah kata.. JADI! MAKA JADILAH IA! Allahuakhbar itu lah kebesaran SWT.
Alhamdulillah masih sihat walafiat.. sekarang sedang menuntut di UNISEL SHAH ALAM. Berkat doa ibubapa. Result paras hidung. Kewangan semakin stabil. You know everything takes time to get the maturity. hahaha.. Ini semua Allah yang bagi jalan sebab tu saya disini sekarang. Kadang saya sempat terfikir, Allah dah tuntun aku ke jalan ini. Jadi aku kena teruskan. Terus maju untuk tempuh masa yang mendatang. kalau tak apa reason korang ada ditempat kalian sekarang? Berhuha, lupa diri? Main gila? tiada manners? tak hormat org? masih leka? melepak? ta salah pun semua tu. Yang salah itu diri kamu sendiri yang membawa kamu ke arah itu. Jadi kamu tak kesian ke dekat diri kamu? buat lah yang terbaik untuk diri kamu sendiri. Saya pun tak akan berhenti untuk menjadi yang terbaik, even gagal berkali2 itu bukan penghalang saya untuk capai tujuan saya & matlamat saya. Jadi teruskan mencuba, istiqamah dalam setiap perkara agar diri kamu dapat jadi yang terbaik untuk kamu , keluarga serta sahabat handai dan yang terutama sekali sebagai hamba Allah di muka bumi ini. Ingat tiada manusia yang berdosa tidak berjaya dalam hidupnya. InshaAllah kejayaan itu milik kamu perhambakan lah diri kamu sepenuhnya kepada DIA.

1 comment:

  1. Makin dewasa makin banyak pengalaman ... belajar rajin2 .... jaga diri di tempat orng ..... :) tibe2 rasa nak menyebok ..... hahahhahahah semoga berjaya di dunia dan akhirat...
    Cik puan N ... #BUDAKNAKAL

    ReplyDelete